Vánoční turnaje přípravek

Ve dnech 20.12. a 21.12. zorganizoval spolek R2M Team dva halové turnaje pro přípravky.

V sobotu 20.12. změřily své síly celky mladších přípravek. Turnaje se zúčastnila družstva z okresů Hodonín a Uherské Hradiště. Mezi favority patřila družstva 1.FC Slovácko dívky a tým MiRaVa, spojený ze tří sousedních vesnic – Milotice, Ratíškovice a Vacenovice.

V neděli 21.12. odehrály svůj turnaj starší přípravky. Účastníci turnaje byli taktéž rozděleni z okresů Uh. Hradiště a Hodonín.

 

Více informací o turnaji najdete na stránkách www.r2m.cz

Zajímavé bylo srovnání herních stylů celků z okresu Uh. Hradiště s celky z Hodonínska. Ve všech celcích se našli technicky vyspělý hráči a hráčky, kteří si dokázali poradit v situacích jeden na jednoho. Hodonínské celky převyšovaly celky z našeho okresu v osobních soubojích, kde do hry dávaly více bojovnosti a dokázaly do souboje vložit tělo povoleným způsobem. Lépe si dokázaly poradit v situacích, kde byl hráč „uzavřen“ protihráči a nepouštěl se do předem ztraceného boje s přesilou, ale dokázal využít lépe postavených spoluhráčů (kteří si pohybem našli správné místo) nebo si pomohl nahrávkou s brankářem. Když se hráči našich okresních celků snažili vyrovnat v bojovnosti, tak většinou se dopouštěli, na rozdíl od Hodonínských celků, nedovolených zákroků. V osobních soubojích příliš používali ruce a podobně. Vyjímkou byly holky ze Slovácka, které s celky z Hodonínska dokázaly svádět rovnocenné souboje.