Jankovice ovládly pohár OFS UH 2019

Hráči TJ Jankovice opanovali pohár OFS UH ročníku 2018/2019. V pátek 31. 5. 2019 se na stadionu 1. FC Slovácko uskutečnilo finálové klání mezi týmy z Jankovic a Jarošova. Tento zápas měl skvělou atmosféru, kterou vytvořilo asi 1500 fanoušků, kterým tak děkujeme za účast. „Fanouškům patří velký dík za atmosféru, kterou týmům připravili. Díky ní utkání splňovalo prvoligové parametry a oba týmy bojovaly o vítězství do posledních minut,“ dodal předseda OFS UH František Miko.

Jankovice se po roce opět probojovaly do finále fotbalového poháru OFS UH. Po loňské prohře s Uherským Ostrohem si v tom letošním chtěly spravit chuť a pohár opanovat. Finálovým soupeřem jim byl houževnatý tým z Jarošova. Fyzicky velmi náročné utkání nabídlo velmi zajímavé momenty na obou stranách. Kombinační hrou se oba týmy dostávaly na dostřel obou branek a v poločase skóre ukazovalo remízový stav 1:1, kdy vyrovnával tým Jarošova. Ve druhém poločase sahala obě mužstva po vedoucí brance, která by z největší pravděpodobností nasměrovala tým k celkovému vítězství. Když už průběh utkání naznačoval, že o vítězi zřejmě rozhodnou pokutové kopy, tak udeřily Jankovice a po dobrém přechodu do útoku přidaly druhý gól v utkání, který se stal i vítězným a utkání tak skončilo v poměru 2:1. Díky tomuto gólu mohly Jankovice po závěrečném hvizdu rozhodčího začít naplno slavit i se svými fanoušky zisk poháru pro vítěze poháru OFS UH pro rok 2019.

„Děkuji všem hráčům, funkcionářům a především všem fanouškům za atmosféru, kterou dokázali tomuto utkání vytvořit. Zároveň děkuji všem partnerům za podporu, především však Jarošovskému pivovaru, neboť bez jejich pomoci by tento pohár nemohl proběhnout. Zároveň blahopřeji týmu z Jankovic za vítězství v poháru,“ uzavřel předseda OFS UH František Miko.