Okresní výběr mladšího dorostu U17 zvítězil v ,,TURNAJI VÝBĚRŮ OFS“

Nově vytvořený výběr mladšího dorostu složený z hráčů okresních týmů sehrál 26.dubna 2022 v krásném sportovním areálu Dolního Němčí ,,Turnaj výběrů OFS v kategorii U17 „ za účasti OFS Zlín, Vsetín, UH a Kroměříž. Turnaji předcházeli tři nominační výběrová setkání, kdy realizační tým ve složení : repre-trenéři OFS R. Abrhám, P. Doseděl, T. Stýskal , T. Ficek, trenér GTM O. Machala a manažer Zlínský Aleš vybral konečných 18 hráčů složených z 10 oddílů našeho okresu. Tito hráči se na základě tohoto turnaje dle svých výkonů mohli nominovat do výběru Zlínského KFS, který bude v Olomouci dne  17-18.5.2022 reprezentovat kraj na turnaji mladšího dorostu „O pohár Josefa Šurala.

Nominace :

Hluk : Zlínský David, Strání: Panák Jakub, Staré Město: Horák Filip, Straka Samuel, Trvaj Jindřích, Obdržálek Jakub, Zelený Ondřej Uh. Brod: Kelíšek Jakub, Jahoda Karel, Bojkovice: Kalík Filip, Kunovice: Basovník Lukáš, Tvrdoň Michal, Polešovice: Ficek Matyáš, Bačák Fr. Prakšice: Helísek Matěj, Nivnice: Straňák Vojtěch, Zálešák Radim, Šumice – Koktavý Ondřej

V tomto turnaji bylo vidět, že se nominační setkání vyplatila , neboť v úvodním utkání  proti OFS Vsetín kluci podali excelentní výkon a brankami Panáka, Obdržálka, Helíska, Zlínského a Jahody zvítězili 5:1. Druhý duel s OFS Zlín přinesl vyrovnaný souboj, který hradišťáci přetavili ve své vítězství 2:0 brankami Zeleného a Zálešáka. V posledním utkání proti OFS Kroměříž již jen potvrdili suverenitu na tomto turnaji a brankami Zeleného 2, Zlínského a Tvrdoně zvítězili 4:1.

Nejlepší hráč našeho výběru Kalík Filip.

Herní projev tohoto týmu, který hrál rychlý přímočarý fotbal s dostatkem fyzických sil po všechna utkání se jevil jako velmi dobrý. Tato velká aktivita byla po zásluze odměněna v podobě nominace 9 našich hráčů do výběru KFS na turnaj mladšího dorostu „O pohár Josefa Šurala :

Nominování do výběru KFS Zlín : Ficek Matyáš, Horák Filip, Straka Samuel, Trvaj Jindřích, Obdržálek Jakub, Zelený Ondřej, Straňák Vojtěch, Basovník Lukáš, Kalík Filip.

Je to úspěch pro náš okresní fotbalový svaz, který kluci reprezentují. Dík patří klubům za příkladnou spolupráci při vytváření tohoto týmu a nominovaným hráčům za jejich zájem o tuto akci.

Potřeba je však vyzdvihnout práci nejen repre-trenérů, ale i trenérů mládeže na našem okrese, kde vychovávat mladé fotbalisty, dotáhnout ke sportu tzv. internetovou generaci, která má mnohem větší možnosti v otázce trávení volného času, není zrovna jednoduché. Na okrese je bereme jako kolegy spolutrenéry výběrů mládeže..

Za sebe mohu říci, že v Dolním Němčí jsme byli spolu s předsedou OFS spokojeni nejen s výsledky, ale hlavně výkony a přístup všech hráčů, předčily naše očekávání.

Franěk Pavel – ,,mentor“ reprezentace

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.