Budoucnost dorostu není OFS Uherské Hradiště“ lhostejná

Hodnocení úrovně turnaje dorostenců v Buchlovicích, který se konal pod záštitou VV OFS Uh. Hradiště z řad organizátorů VV , kteří se podíleli na této akci.

Miko František – předseda OFS UH

OFS UH patří počtem aktivních členů FAČR do první dvacítky v rámci celé republiky. Bohužel stejně jako v jiných okresech je nejméně potěšitelný stav u kategorie dorostenců. I když nám v rámci krajských a okresní soutěže působí 23 mužstev, počet hráčů, kteří přecházejí do kategorie dospělých se rok od roku snižuje. Proto jsem  přivítal iniciativu VV OFS k uspořádání halového turnaje dorostu, který se uskutečnil v krásném prostředí sportovní haly v Buchlovicích v sobotu 26. listopadu 2022.

Jedním z cílů tohoto turnaje, kromě sportovních výsledků, byla i motivace, udržet co nejvíce dorostenců u fotbalu a plynule je posunout do vyšší kategorie. 

Jestli se to povedlo, ukáže budoucnost, nicméně ohlasy samotných hráčů byly velmi pozitivní. Věřím, že pořádání podobných akcí, ať už v hale nebo venku, se stane tradicí a napomůže svou činností k tomu, že mladím fotbalisté budou ve své aktivní činnosti pokračovat i v kategorii mužů a kopaná na Uherskohradišťsku bude pokračovat i  nadále.

Za organizaci turnaje bych chtěl poděkovat organizátorům včetně hlasatele Bedřicha Doležala, sponzorům Generali Česká pojišťovna která darovala poháry pro vítězná mužstva a Pekárny u Jahodů, která věnovala sladkosti pro jednotlivce .

Zlínský Aleš –  místopředseda OFS

Dlouhodobě OFS UH, trápí kategorie dorostu, zatímco pro žáky a přípravky pořádáme v rámci okresního fotbalového svazu mnoho turnajů pro tuto věkovou kategorii je podobných akcí velmi málo.

Turnaj v Buchlovicich se VV OFS podařil ať už po stránce organizační, ale hlavně po sportovní. Jsem rád, že i další členové výkonného výboru uspořádat turnaj posvětili. S předsedou KM OFS UH Pavlem Fraňkem jsme vytvořili organizační tým. Zatímco on si vzal na starost administrativu, já jsem řešil sportovní část. Předseda OFS UH Miko zase domluvil nádhernou sportovní halu v Buchlovicích.

Zpětná vazba od všech trenérů byla pozitivní, velmi vysoká byla i sportovní úroveň všech zápasu, kdy se potkali nejlepší mužstva jednotlivých okresu Zlínského kraje,  proto je naším cílem je v tomto turnaji pokračovat, myslím si, že v ČR nemá podobný koncept obdoby. 

Franěk Pavel –  komise mládeže na okrese pracuje velmi dobře nejen v kategorii přípravek a žáků, ale se snaží pozvednout úroveň i v dorostenecké kategorie s cílem motivovat tyto mladé hráče aby zůstali u fotbalu i pro přechod do mužské kategorie. Několik cílů již bylo splněno např. udržet minimálně stejné počty přihlášení dorostu do nového soutěžního ročníku 2022/23 , dále byla po vzoru žákovského poháru realizována tato soutěž i v kategorii dorostu, vytvoření okresního repre- družstva, účast na dorosteneckém turnaji  ,,Šural“, účast ve výběru KFS Zlín a na přátelském utkání ve Vsetíně. Třešničkou na dortu byl halový turnaj okresních výběrů dorostu, kterého se zúčastnilo více jak 70 hráčů dorosteneckého věku z Uh. Hradiště , Zlína , Kroměříže, a Vsetína. Tato akce měla úspěch a byla možností srovnání talentu s ostatními okresy. Jsem přesvědčen, že zúčastněná družstva našeho okresu z  Hradčovic, Polešovic a Mařatic se v dospělém fotbale neztratí. A je potřeba věnovat nejen žákovské, ale i této dorostenecké kategorii nadále zvýšenou pozornost.

Vyhodnocení nejlepšího hráče , brankáře, střelce

Nejlepší střelec –   ŠRÁMEK DOMINIK ( Hradčovice )

Nejlepší hráč     –    ČÍŽ JAKUB  ( Lidečko )

Nejlepší brankář – MAŇÁK DAVID  ( Holešov ,,B“ )

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.